Handleiding over cfd trading

Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers en traders. Dat is zo omdat cfd’s aardig wat voordelen bieden ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Wil jij ook starten met cfd’s? In het geval van wel is het raadzaam te begrijpen wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over cf trading, zijn we open en transparant over de nadelen die de handel in cfd ken. en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als cfd investeerder. Zo leer jij contract for difference kennen en kun je ook bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.

Cfd uitleg


Een contract for difference (afspraak voor verschil) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om op veranderende koersen te speculeren. Het betreft bij contract for difference een derivaat. Dat betekent dat je het aangekochte goed niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om op toenemende koersen (long) als op short koersen (Dalende koersen) een contract voor verschil te nemen. Daarmee kun je ook speculeren op zakkende prijzen van grondstoffen, valuta, aandelen, crypto, indexen of edelmetalen. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. Zo’n leverage geeft de mogelijkheid om een veelvoud van je eigenlijke inleg voor een contract for difference te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en toch mooie winsten te behalen. Aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende broker.

Wat moet een cfd trader kunnen?


Beleggen in cfd vereist andere skills dan het verhandelen van aandelen en opties. Bepaal met de komende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor het traden in contract for difference Een cfd trader moet stressbestendig zijn, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan straks dalen. Ook moet je je emoties en gevoel uitzetten en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg een cfd verkopen die in een later stadium waardevol wordt. Bij investeren in contract for difference moet je ook goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. In het geval jij deze skills beheert is de kans groot dat je succesvol gaat zijn op je cfd investering.

Misvattingen over cfd trading


Mooie punten dus. Maar toch gaat er ook veel foutieve informatie rond op internet. We zetten al deze onjuiste aannames graag voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met contract for difference. De handel in contract for difference is geen manier van gokken, want je zet je inleg niet willekeurig ergens op in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Handelen in contract for difference kan er nimmer voor zorgen dat je meer geld dan je inleg kwijtraakt. Want in 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Het risico dat gelopen kan worden is geheel voor de broker en niet voor jou als trader in contract for difference. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of een vorm om je op te lichten, maar serieuze financiële instrumenten die je alleen bij een geaccordeerde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om zelf te ervaren dat dit geen risico’s vormen.

Cfd handel


Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en rekende grondig af met veel verkeerde informatie. Daarbij is eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om met succes te gaan cfd trading. Hopelijk vind je het na het lezen nog steeds leuk om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om je verder in te lezen, zoals over de nadelen van cfd trading. de waardevolle stoploss optie, en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Zodra je eenmaal wil beginnen met het traden van cfd adviseren we je zeker aan eerst een oefen of demo-account te openen. In dit account kun je lekker trainen met cfd beleggen en voelen en zien hoe je trades uitpakken, alvorens met je eigen vermogen aan de slag te gaan met contracts for difference.

Reacties